niedziela, 25 stycznia 2015

Śniadanie


Śniadanie to bardzo ważny posiłek.  Kiedyś wychodziłam do pracy bez pierwszego posiłku, nie wiem jak funkcjonowałam:) Mój organizm preferuje ciepłe dania, bez względu na porę roku. Kanapka na ciepło okazała się dobrym rozwiązaniem. Ulubiony serek, do tego aromatyczne plastry łososia, świeża rukola mmmm

Składniki:

2 ciabatty ( lub inne pieczywo)
łosoś w plasterkach na kanapki
ogórek konserwowy (2)
czarne oliwki (4-6)
serek śmietankowy (np. Piątnica)
masło
rukola

Sposób przygotowania:

 Ciabattę wstawiamy do piekarnika na 5-10 minut (aby się podgrzała- można pominąć etap podgrzewania jeżeli ktoś nie lubi roztopionego masła na kanapce). Jedną część pieczywa smarujemy serkiem, drugą masłem. Nakładamy wcześniej umytą rukolę, oraz plastry łososia. Oliwki przekrawamy na pół, ogórki w plasterki i układamy na łososiu.

Smacznego!



10 komentarzy:

  1. uwielbiam ciabattę, twoja wygląda pysznie:)Miłej niedzieli

    OdpowiedzUsuń
  2. Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!

    http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html

    OdpowiedzUsuń
  3. Ach co za śniadanko... Aż się głodna zrobiłam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny:)